Stiri

Printre sute de catarge...

Yachting în Turcia

Cu peste 8300 km de coastă şi patru mări (Neagră, Marmara, Egee şi Mediterană), la intersecţia a două continente, Turcia oferă cu adevărat un potenţial excepţional în sectorul nauticii, în special în ceea ce priveşte yachtingul. Turcia este unul dintre marii constructori de mega - yachturi reuşind să atragă operatorii şi investitorii străini.

Coasta mediteraneeană a Turciei între Bodrum, Marmaris, Fethiye şi Antalya se mai numeşte de asemenea Coasta Turcă sau Riviera Turcă şi este una dintre cele mai bune destinaţii pentru yachting şi vacanţe pe vase sau velier.

Croaziera albastră (sau călătoria albastră) în Turcia este o experienţă cu adevărat unică şi cu siguranţă cea mai bună ocazie de a descoperi şi explora o regiune magnifică care oferă tot ceea ce trebuie pentru a petrece clipe de neuitat într-un climat agreabil, cu vânturi favorabile pentru pânze, cu peisaje sălbatice, cu situri istorice, cu o bucătărie formidabilă şi cu gazde extrem de primitoare întotdeauna.

ImagineEste combinaţia perfectă pentru a avea parte de vacanţă de vis. Fie că navigaţi în Marea Mediterană sau în Marea Egee! Decorul magnific şi satele pe care le veţi întâlni pe drum, nu doar staţiunile sau porturile, vă vor încânta enorm. Dar totul depinde de gust.

Aveţi multe de descoperit şi admirat pe parcursul a 8300 de km de coastă bogată în istorii milenare şi peisaje fantastice. Veţi putea vizita, dacă vreţi, vechile colonii greceşti încărcate de rezonanţă istorică şi mai ales Troia, care sfidează parcă timpul. De-a lungul coastelor se găsesc numeroase insuliţe care vă vor vrăji şi plaje de vis, seducătoare.

În Egee, puteţi ancora la Kuşadari şi Bodrum, staţiuni de top, extrem de frecventate de turişti, perlele litoralului turcesc.

În Marea Neagră, unde odinioară trăiau pe maluri ferocele amazoane şi unde Jason a căutat lâna de aur, veţi descoperi locuri absolut încântătoare, pline de legende.

Gocek este punctul de întâlnire al călătoriilor albastre şi yachturilor. Cândva, oraşul portuar din Lycia se numea Kalimache. Gocek se găseşte, de asemenea, la mijlocul traseului „croazierei albastre" (Mavi Yolculuk) între Marmara şi Fethiye. Pe acest drum plăcut există 12 insule şi plaja Cleopatrei şi golfuri superbe.

Aceste tipuri de vacanţe în Turcia sunt experienţe unice, trăite într-o atmosferă simpatică şi de neuitat.

În Turcia există soare 300 de zile pe an, conform regiunilor şi o diversitate de peisaje de o frumuseţe răpitoare care merită vizitate. Ţara posedă o moştenire istorică fabuloasă de 10.000 de oraşe antice şi aproape 50.000 de tumulusuri, majoritatea încă neexplorate. Homer o considera ca „ţara culorii albastrului etern". Aveţi multe de descoperit! 


Link Travelio

Teztour Membru Anat