Statiune Sofia Bulgaria

Sofia

Capitala Bulgariei se gaseste in partea centrala a Bulgariei de vest. Se afla chiar in mijlocul Vaii Sofia la poalele sudice ale muntilor Balkani.
Sofia este unul dintre cele mai vechi orase europene. Pozitia favorabila la o rascruce de drumuri si izvoarele cu apa termala cu propietati curative au influentat originea si dezvoltarea orasului. In regiune s-au descoperit urme ale locuirii preistorice. Serdi sunt cea mai veche cunoscuta etnie din aceste parti.
Numele de Sofia ( in greaca inseamna intelepciune ) este mentionat pentru prima oara intr-un certificat din sec.14 dat Manastirii Dragalevtsi de catre Tarul Ivan Shishman al Bulgariei. Probabil numele este legat de legenda conform careia vechea biserica crestina Sf.Sofia va aduce libertate si independenta prin intelepciune si dorinta de supravietuire. Cu aceast a inceput o perioada pasnica in viata orasului. S-a transformat intr-un centru de mastesug si comert. In vecinatatea orasului se extragea fierul iar in interiorul lui fierari si mmester in arme si armuri il prelucrau. S-a dezvoltat si mestesugul bijuteriilor si olaritul. Comercianti din Venetia si Dubrovnik s-au stabilit in oras.
Extrem de interesant de vizitat sunt si :

HOTELURI


Link Travelio

Teztour Membru Anat