oferte speciale

Concurs Facebook 5000Statiune Regiunea Balcic - Cap Kaliakra Bulgaria

Regiunea Balcic - Cap Kaliakra

Situat în nord - estul Bulgariei, la 80 km sud de Constanţa, Capul Kaliakra este o cetate, construită pe o peninsulă cu o suprafaţă de 150.000 mp. Partea cea mai proeminentă a peninsulei pătrunde în mare aproximativ 2 km, iar înălţimea malului este este de 80 de metri, iar singurul acces la cetate se face din nord.

Trebuie sa stiti ca in nordul resortului puteti gasi un golfulet, insotit de o plaja spectaculoasa, intitulata Bolata. Aici puteti sta la plaja sau puteti face baie, pentru a va racori intr-o zi torida de vara, pentru ca asa cum ati ghicit deja, Capul Kaliakra este vizitat in special in sezoanele calde. De precizat mai este faptul ca stancile din acest resort sunt in general rosiatice, caracteristica datorata actiunii oxizilor de fier.

Numele Kaliakra provine din limba greaca kalos, akre care înseamnă -cap" (pământ frumos). Între anii 1913 - 1916 şi 1918 - 1940, capul Kaliakra a făcut parte din judeţul Caliacra, România. Aici, în anul 1930, naturalistul Grigore Antipa a întemeiat o staţiune de cercetări zoologice marine. Între anii 1366 - 1444 Kaliakra era unul dintre cele mai importante centre politico-administrative, economice şi culturale de pe litoralul Mării Negre. Kaliakra a fost a doua mare cetate importantă după Tomis, datorita inaccesabilităţii sale şi a fost folosită succesiv de romani, bizantini şi bulgari.

-Kaliakra se mai numeşte Poarta celor patruzeci de fete şi simbolizează legenda despre fapta eroică şi sacrificiul celor patruzeci de fete care, în timpul cuceririi Kaliakrei de către otomani, au preferat moartea în locul robiei şi haremului.

Ca să-şi păstreze credinţa ele şi-au împletit cozile de păr, una de alta şi s-au aruncat împreună în abisul mării. După această întâmplare, fetele se întorceau în fiecare seara la malul stâncos, intrau în cetate şi se răzbunau pe otomani", ne-a povestit Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă dom Constanţa.

HOTELURI


Link Travelio

Teztour Membru Anat