oferte speciale

Concurs Facebook 5000Statiune Chernomorets Bulgaria

Chernomorets

Chernomorets este un orasel pescaresc (circa 2.500 loc.) de pe malul Marii Negre, situat la 8 km. nord de Sozopol, si la circa 24 km. de Burgas. Numele localitatii pana in 1951 era Sf. Nicola, provenind de la micul si frumosul golf Sveti Nicola (Agios Nicolas), se spune ca golfuletul, in forma de potcoava, poarta noroc localitatii.

Biserica principala poarta numele Sf. Nicolae, ocrotitorul copiilor, marinarilor si a pescarilor. Localitatea dispune de cateva restaurante si cafenele, magazine si piata alimentara.

Din oras se poate ajunge relativ usor la rezervatia naturala Strandja, Arkutino sau capul Emine.

In Chernomorets exista multe camping-uri, vile, pensiuni si hoteluri de capacitate mica de cazare, afaceri de familie ale localnicilor, apartamente in regim hotelier. In ultimii ani in statiune s-au ridicat cateva complexe hoteliere noi si moderne, oferind conditii de cazare de lux.

Plaja centrala a localitatii este relativ mica si ingusta, amenajata, fiind aglomerata pe timpul verii. Plaja Flores Garden (de langa camping-ul Chernomorets) este o plaja mai mare si mai lata. Cea mai mare plaja este cea care practic desparte Chernomorets de Sozopol - plaja Regala/ Tzarskya (Royal Beach).

Clima este mai buna decat in regiunile nordice, avand o medie a temperaturii apei vara 20 - 26C, iar a aerului 26 - 30C.

HOTELURI


Link Travelio

Teztour Membru Anat