Statiune Amman Iordania

Amman

Amman, capitala Iordaniei, este un oraş fermecator al contrastelor - un amestec unic de vechi si nou cu o poziţie ideală într-o zona deluroasă, situată între deşert şi fertila Vale a Iordanului.
In centrul comercial a oraşului sunt edificii moderne, hoteluri, restaurante elegante, galerii de artă şi boutique-uri alături de magazine traditionale de artizanat şi cafenele. Peste tot gasim mărturiile trecutului mult mai indepartat. Ammanul este dominat de Citadela, situată pe un deal care păstrează ruinele Templului lui Hercule, un Palat Ummayyad şi o Biserica Bizantină. In partea inferioară a Citadelei se gaseşte Teatrul Roman cu o capacitate de 6000 mii de locuri.
Datorită prosperităţii din timpurile moderne şi a climei sale temperate, aproape jumatate din popolaţia Iordaniei este concentrată în zona Ammanului. Cartierele rezidenţiale au strazi străjuite de arbori, cladiri elegante şi edificii albe. Centrul orasului este mai vechi şi tradiţional, cu mici magazine care produc şi vând de toate, de la minunatele bijuterii de aur şi argint la obiecte de uz cotidian.
Amman nu se gaseşte la mai mult de patru ore de mers cu maşina din orice parte a Iordaniei, fiind astfel locul perfect pentru a explora tara.

HOTELURI


Link Travelio

Teztour Membru Anat